310 ml mléka
60 g másla
15 g třtinového cukru
1 špetka soli
140 g hladké mouky
3 vejce
olej na smažení
Omáčka:
100 g kvalitní čokolády
150 ml smetany ke šlehání
koření dle chuti (skořice, kardamom nebo chilli)
Do hrnce dáme mléko, máslo, cukr, špetku soli a za stálého míchání na středním plamenu přivedeme k varu. Poté přisypeme mouku. Plotýnku vypneme a ještě pár minut mícháme, až se z těsta vytvoří koule.Těsto přesuneme do čisté mísy, kde jej necháme asi 5 minut vychladnout. Ručním šlehačem pak do něj zapracujeme postupně, jedno po druhém, vejce.Hotovým těstem naplníme cukrářský sáček se širší řezanou špičkou.V dostatečně velkém hrnci rozpálíme olej a do něj vymačkáváme ze sáčku těsto. Smažíme dozlatova.Po usmažení necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě zatepla obalíme ve skořicovém cukru (nemusíme).Na čokoládovou omáčku vlijeme do hrnce kelímek smetany, přivedeme k varu a následně smetanou zalijeme nalámanou čokoládu. Necháme minutu odstát a poté ji vymícháme dohladka. Podle chuti můžeme dokořenit.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 03.02.2024 09:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz