80 g tmavé čokolády (nejlépe 70% kakaové hmoty)
100 ml smetany ke šlehání
100 g mascarpone
1 lžíce moučkového cukru
1 hrst borůvek na ozdobu
Na mátovou drť:
1/2 citronu - šťáva
2 hrsti mátových lístků
3 lžíce krystalového cukru
Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní. Ušleháme smetanu. V misce utřeme mascarpone s cukrem.Vzniklý krém lehce spojíme s rozpuštěnou čokoládou a ušlehanou smetanou.Na mátovou drť rozdrtíme v hmoždíři mátové lístky s cukrem a citronovou šťávou, abychom z nich dostali maximum vůně a chuti.Pěnu rozdělíme do pohárků a vložíme do lednice vychladit.Před podáváním je ozdobíme mátovou drtí a borůvkami.
Recept jsem získala v časopise Apetit.
Autor: Moanka (Monika Valášková) | |
Datum vložení: 03.02.2024 18:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz