400 g hladké mouky
1 špetka soli
2 vejce
7 g sušeného droždí
100 g cukru
citronová kůra
150 ml vlažného mléka
80 g rozpuštěného másla
Nádivka:
200 g mletého máku
mléko podle potřeby
100 g cukru
1/4 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky perníkového koření
1 lžička citronové kůry
1 lžíce povidel (nebo marmelády)
Dále:
tuk na vymazání
mouka na vysypání
1 vejce na potření
moučkový cukr na posypání
Všechny suroviny na náplň svaříme za častého míchání a podle potřeby přidáváme mléko. Hotovou náplň necháme vychladnout.Mouku prosejeme do mísy, vmícháme sůl, cukr, citronovou kůru a droždí.Přidáme vlahé mléko, vajíčka a rozpuštěné, vlažné máslo. Necháme vykynout.Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Vykynuté těsto rozválíme a potřeme makovou nádivkou. Stočíme a dáme do vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy. Potřeme rozšlehaným vajíčkem.Pečeme asi 45 minut. Zkusíme špejlí, zda je buchta dostatečně upečená. Poté ji necháme ve formě vychladnout na mřížce, aby pod ní šel vzduch.Vychladlou buchtu vyndáme z formy a pocukrujeme.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 07.02.2024 22:04 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz