350-400 g g hladké mouky
5 lžic mandlové mouky (můžeme použít i sójovou nebo kukuřičnou)
1špetka soli
2 žloutky
1 vejce
100 g moučkového cukru
1 sušené droždí (10 g )
300 ml vlažného mléka
6 lžic řepkového oleje
Náplň:
350 g mletých vlašských ořechů (přibližně)
1 lžička mleté skořice
1 lžíce džemu
cukr krupice podle chuti
2 bílky
Na potření:
1 vejce
Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, mandlovou mouku, cukr, droždí a promícháme.Dvě vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky uschované na později. V misce smícháme vlažné mléko, žloutky, vajíčko a olej.Směs se žloutky vlijeme do mísy s moukou a propracujeme hladké těsto, které se nelepí na mísu.Čím déle propracováváme, tím lépe. Pak těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme hodinu kynout. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.Uschované bílky vyšleháme na snih. Suroviny na náplň a sníh z bílků smícháme na hustou kašičku.Těsto rozdělíme na 4 díly, každý vyválíme do kruhu, rozkrojíme na 8 dílků, na každý trojúhelníček dáme náplň na širší stranu a stočíme, vytvarujeme rohlíčky.Necháme ještě na plechu 10 minut kynout a pak potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova, asi 25 minut podle typu trouby.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 09.02.2024 13:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz