Těsto:
270 g žitného kvásku
120 g cukru krystal
320 g plnotučného mléka
250 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
2 lžičky skořice
2 lžičky sody
1 špetka soli
70 g oleje
100 g sekaných kousků čokolády
Na vymazání a vysypání formy:
sádlo
hrubá mouka
Bábovkovou formu dobře vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme rozehřívat troubu na 170 °C.Čokoládu nasekáme na hrubší kousky.V míse dobře rozmícháme mléko, žitný kvásek, olej a cukr.V mouce rozmícháme kakao, sůl, skořici a sodu.Moučnou směs vmícháme do tekuté hmoty a zcela nakonec přidáme i kousky nasekané čokolády.Těsto vylijeme do připravené bábovkové formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 50-60 minut. Upečení zkontrolujeme vpíchnutím špejle do bábovky, po vytažení by měla zůstat suchá. Pokud je vhlká, zkontrolujeme, zda to není způspbeno pouze rozpuštěnou čokoldou, která na špejli ulpěla. Pokud ne, bábovku ještě chvíli dopečeme.
Zdroj receptu: https://www.prosimrecept.cz
Autorka ji tam má jako Perníkovou bábovku z kvasu, bez skořice. U nás perníkové koření moc nejede, nahradili jsme ho skořicí. Trochu jsme snížili obsah cukru v bábovce a ano, opravdu neobsahuje žádná vejce :)
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 12.02.2024 10:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz