4 vejce
2 lžíce cukru
250 g bílého jogurtu
250 g krémového tvarohu
1 vanilkový lusk
1 lžíce kukuřičného škrobu
250 g borůvek (i mražené)
máslo na vymazání formy
piškoty na vysypání formy
Troubu předehřejeme na 160 °C.
Dortovou formu zlehka vytřeme máslem a vysypeme piškotovými drobky.Vejce vyklepneme do misky, přisypeme cukr, přidáme jogurt a tvaroh a vyšleháme dohladka.
Vanilkový lusk podélné rozkrojíme ostrým nožem, seškrábneme z něj semínka a přidáme je do základu na bublaninu. Přisypeme škrob a ještě krátce prošleháme.Těsto vlijeme do formy a povrch posypeme borůvkami nebo jiným drobným ovocem.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut. Povrch by měl být pevný a zezlátlý.
Sladit můžeme i medem.
Recept jsem získala v jednom ze starých čísel časopisu Gurmet. Pokud si dobře vzpomínám, tam těstem plnili hrníčky.
Autor: Moanka (Monika Valášková) | |
Datum vložení: 20.02.2024 20:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz