4 vejce
125 ml vlažného mléka
125 ml oleje
180 g moučkového cukru
500 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
trochu rumu
Dále:
čokoláda
jahody (nebo jiné ovoce)
Na přípravu formy:
hrubá mouka
tuk
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh a k žloutkům přidáme cukr spolu s vanilkovým cukrem.Přilejeme ke žloutkové směsi mléko, olej a trochu rumu. Poté zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C a připravíme formu. Tu vymažeme pečlivě tukem a vysypeme hrubou moukou.Nakonec do těsta přidáme čokoládu a jahody (nebo jiné ovoce). Dáme do formy a pečeme cca 45 minut.Po upečení necháme vychladnout a pak teprve vyklopíme.
Záleží jestli použijete ovoce čerstvé nebo mražené, v obou případech ovoce "osušte" z přebytečné vody.
Autor: Hania932 (Hana) | |
Datum vložení: 22.02.2024 16:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz