2,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 hrnek cukru
1/4 hrnku oleje
2 celá vejce
1 hrnek mletého máku
1 prášek do pečiva
trocha vanilkového extraktu z pravé vanilky
citronová kůra (nebo pomerančová)
rozinky (nemusí být)
tuk na vymazání mísy
hrubá mouka na vysypání mísy
Hlubokou mísu remosky, s vložkou uprostřed, vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Vejce rozšleháme v mléce, přidáme cukr, vanilkový extrakt, mák, olej, kůru, rozinky a nakonec prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Vymícháme těsto, které nalijeme do hluboké mísy.Pečeme zhruba 30 minut. Upečenost zkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky a po vytažení musí být suchá.
Bábovku jsem pekla již několikrát ve staré remosce originál - střední velikost. V průběhu pečení jsem remosku občas na chvilku vypínala, aby se bábovka nespálila. Polohrubou mouku jsem zkusila nahradit celozrnnou špaldovou hladkou a bábovka byla moc dobrá.
Autor: Dagmara60 | |
Datum vložení: 24.02.2024 12:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz