Korpus:
180-200 g cukru krupice
1 velké vejce
150 g hladké mouky
1 kypřicí prášek
120 g strouhaných ořechů
250 ml mléka
100 ml slunečnicového oleje
Na potření:
rum (nebo likér dle chuti)
Krém:
700 ml mléka
120 g cukru krupice
2 sáčky vanilkového pudinku
250 g másla (pokojové teploty)
K dohotovení:
3 lžíce meruňkového džemu
1 lžíce rumu
1 kelímek smetany ke šlehání 33%
Troubu zapneme nahřívat na 180 °C. Plech o velikosti 23x32 cm vyložíme pečicím papírem.Do šlehací mísy dáme cukr, vejce a ručně metličkou našleháme. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem, ořechy, olej a mléko. Vše důkladně promícháme a vlijeme na připravený plech.Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20-25 minut (podle vlastní trouby), po 5 minutách snížíme teplotu o 10° C a dopečeme dozlatova (nevyboulí se uprostřed).Upečený korpus vyndáme na mřížku, potřeme džemem smíchaným s rumem (nebo likérem) a necháme zcela vychladnout.Zatím než se korpus upeče uvaříme z mléka, cukru a 2 sáčků hustý pudink. Zakryjeme vršek fólií a necháme vychladnout.Vychladlý pudink dáme do šlehací mísy, pečlivě rozšleháme a poté zašleháme změklé máslo.Krém navrstvíme na připravený korpus a uhladíme. Můžeme ozdobit čokoládou nebo sekanými oříšky ale také můžeme zdobit uhlazenou vrstvu krému ušlehanou šlehačkou.Hotový moučník necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme řezy nebo kostky.
Recept je z mého starého sešitu.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 25.02.2024 08:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz