Na těsto:
6 vajec
300 g cukru krupice
150 g másla
400 g hladké mouky
250 g podmáslí
12 g prášku do pečiva
1 bio citron kůra + šťáva
2 g soli
350 g červeného rybízu
Na drobenku:
120 g hladké mouky
60 g másla
60 g cukru krupice
10 g rumu
1 g soli
olej a hladká mouka na přípravu plechu
Troubu předehřejeme troubu na 170 °C, plech vymažeme olejem a vysypeme hladkou moukou.Máslo utřeme s cukrem do hladké pěny a přidáme nastrouhanou kůru z citronu.Postupně přidáme vejce, podmáslí, mouku, prášek do pečiva a citronovou šťávu. Směs vylijeme do vymazaného plechu a rozetřeme ji po celé ploše. Těsto poklademe rybízem a zasypeme drobenkou.Pečeme při 170 °C 30-40 minut. Před dopečením zkoušíme špejlí. Pokud je suchá, je bublanina hotová. Necháme ji vychladnout a můžeme servírovat.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 08.03.2024 09:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz