4 větší jablka
300 g hořké čokolády
250 g tvarohu v kostce
200 ml smetany ke šlehání
trocha cukru
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a povaříme doměkka.Mezitím, co se jablka vaří, rozpustíme čokoládu. Uvařená jablka pak slijeme a přidáme do nich rozpuštěnou čokoládu. Jablka s čokoládou rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.Kulaté formičky vyložíme po obvodu pečicím papírem a dáme je na prkénko nebo tácek. Do formiček vlijeme hmotu a necháme do druhého dne v lednici.Tvaroh dáme do vyšší misky a vlijeme k němu smetanu, trošku osladíme a ušleháme do hladkého krému. Dortíčky opatrně vyjmeme a ozdobíme tvarohovým krémem.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 10.03.2024 19:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz