10 g želatiny v prášku
100 ml višňového sirupu
150 ml vody
Krém:
100 g jemného tvarohu
50 g višňového džemu
1 lžíce pudinku bez vaření
Dále:
200 g smetany ke šlehání 33%
cukr (podle chuti)
12 kompotovaných višní
zdobení z čokolády
Nejprve dle návodu na obalu uděláme želatinu z višňového sirupu. Do 2 skleniček dáme do každé 6 okapaných višní, skleničky podložíme do šikmé polohy a višně zalijeme vlahou želatinou. Necháme zcela ztuhnout.Z tvarohu, džemu a pudinku vyšleháme krém, kterým naplníme druhou polovinu skleničky.Na dokončení ušleháme šlehačku, můžeme ji osladit cukrem podle chuti. Cukrářským sáčkem s řezanou špičkou poháry doplníme šlehačkou a ozdobíme. Poháry uložíme do doby podávání v chladu.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 13.03.2024 08:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz