Těsto:
5 vajec
1 špetka soli
5 lžic cukru krupice
5 lžic polohrubé mouky
1 lžička oleje slunečnicového
Krém:
2 tvarohy v krabičce
125 g másla pokojové teploty
3 lžíce malinového sirupu
1 lžíce malinového džemu
3 lžíce pudinku bez vaření
K dokončení:
1 smetana 33 %
maliny čerstvé
maliny mrazem sušené
preclíky v hořké čokoládě
Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení, lehce potřený pár kapkami oleje.Vejce předem vyndané z chladničky rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky dáme do šlehací mísy, přidáme sůl a šleháme. Když začnou houstnout přidáváme postupně cukr a ušleháme dotuha.Do našlehaných bílků postupně po jednom zašleháme žloutky. Nakonec přidáme prosetou mouku, olej a ručně metličkou promícháme. Vlijeme na připravený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 8-10 minut. Zkusíme špejlí, zda je upečeno.Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout a připravíme krém. Do šlehací mísy dáme všechny ingredience a vyšleháme hladký krém. Necháme 10 minut stát a zatím ušleháme smetanu k dokončení.Zchladlý korpus rozdělíme na poloviny a na jednu navrstvíme krém (ponecháme asi 4 lžíce). Přiklopíme druhou polovinou, rozetřeme na vrch ponechaný krém a necháme v chladu mírně ztuhnout.Poté nakrájíme řezy, dozdobíme preclíkem, šlehačkou a čerstvými malinami a posypeme drcenými malinami sušenými mrazem. Každý může dokončit a dozdobit dle své chuti a možností.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 17.03.2024 08:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz