4 dlouhé piškoty (upečené nebo koupené)
250 g mascarpone
200 g šlehačky 33 %
4 lžíce borůvek (i mražených)
2 lžíce ostružin
cukr dle chuti
100 ml kávy filtrované
25 ml irské whiskey
K dokončení:
šlehačka
ořechy v karamelu
ostružiny čerstvé (i mražené)
1 kousek máty
Na dno poháru umístíme přepůlené piškoty a zakapeme irskou kávou. Tu připravíme z kávy a whisky smícháním.Ušleháme šlehačku, polovinu dáme stranou na dokončení a druhou polovinu zašleháme s 2 lžícemi borůvek do mascarpone, kdo chce může přisladit.Část krému dáme na piškoty, na krém dáme borůvky a ostružiny a zakryjeme zbylým krémem. Pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou nastříkáme šlehačku.Dozdobíme například ovocem, ořechy v karamelu nebo čokoládou a kouskem máty.
Poháry jsou určené pro dospělé ( můžeme použít i jiný alkohol), pokud děláme pro děti vynecháme irskou kávu a piškoty můžeme slepit džemem nebo krémem. Množství surovin znásobíme podle požadovaných porcí.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 22.03.2024 09:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz