200 g kvalitní čokolády
2-3 jablka
ušlehaná šlehačka
čerstvé ovoce podle chuti
Jablka oloupeme, nakrájíme a povaříme cca 10 minut do změknutí. Čokoládu rozpustíme (v misce nad párou nebo v mikrovlnné troubě).Jablka i čokoládu vložíme do vysoké nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem.Nádobu s rovným dnem nebo dortovou formu vyložíme pečicím papírem (i stěny) a nalijeme do ní připravenou směs. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.Nakrájíme na dílky nebo kolečka. Podáváme se šlehačkou a čerstvým ovocem.
Místo jablek můžeme použít jiné ovoce podle chuti, základem je kvalitní čokoláda.
Autor: maris | |
Datum vložení: 23.03.2024 15:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz