2 jablka
1 lžíce medu
1 lžička citronové šťávy
1 celá skořice
2 hřebíčky
Dále:
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce mletých ořechů
strouhaná citronová kůra
1 lžíce agávového sirupu (nebo medu)
Na ozdobu:
ořechy
citronová kůra
plátky jablek
troška mleté skořice
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na kostičky a dáme do malého kastrůlku, osladíme medem a zakapeme citronovou šťávou, přidáme celou skořici a hřebíček a krátce podusíme tak, aby se jablka nerozvařila.Necháme je vychladnout a zatím ušleháme šlehačku, do které zlehka vmícháme mleté oříšky, agávový sirup nebo med a strouhanou citronovou kůru.Šlehačkovou směs navršíme na jablka, ozdobíme ořechy, plátky jablek, citronovou kůrou a zlehka posypeme skořicí.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 23.03.2024 18:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz