Bezé:
50 g bílků
135 g cukru krupice
1 špetka soli
1 lžička citrónové šťávy
30 g mletých ořechů
Želé:
0,5 balení mraženého manga
10 kousků kumquatu
2 sáčky citrusového želé (Galaretka)
800 ml džusu
Krém:
400 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
2-3 lžíce pudinku bez vaření (v sypkém stavu)
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžička vanilkového extraktu
cukr moučka dle chuti
Na dozdobení:
kumquaty
kiwi
Nejprve upečeme bezé. Vyšleháme tuhý sníh z bílků s cukrem. Během šlehání přidáme sůl a citronovou šťávu. Nakonec přidáme mleté ořechy. Hmotu natřeme na pečicím papírem vyložený plech a při teplotě 130 °C sušíme zhruba hodinu. Necháme vychladnout a potom nalámeme.Mezitím připravíme želé. Mango a kumkquaty s trochou džusu zahřejeme k bodu varu. V jiné nádobě zahřejeme zbytek džusu, smícháme s želé. Nevaříme. Smícháme želé s ovocem. Hmotu rozdělíme do skleniček.Hmotu ve skleničkách necháme zchladnout. Těsně před ztuhnutím zastrkáme do tuhnoucího želé kousky bezé.Vyšleháme mascarpone se šlehačkou a pudinkem, dochutíme citrónovou šťávou, extraktem, popřípadě trochou cukru dle chuti .Krém nastříkáme ozdobně na ovocné želé ve skleničkách, dozdobíme ovocem a podáváme.
Autor: zuzi777a | |
Datum vložení: 31.03.2024 15:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz