Korpus:
180 g sušenkového mixu
80 g másla
Karamel:
50 ml vody
115 g cukru krupice
125 ml smetany ke šlehání
50 g másla
90 g sekaných arašídů
Krém:
600 g tvarohu
250 g mascarpone
125 g cukru krupice
45 g kukuřičného škrobu
3 vejce
Poleva:
60 ml šlehačky
100 g čokolády
30 g arašídů
Sušenky nadrtíme najemno, přilijeme k nim rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Směs vložíme do formy a upěchujeme.Do mísy robota dáme tvaroh, mascarpone, cukr, škrob a vejce. Promícháme.Do rendlíku nejlépe s dvojitým dnem dáme cukr a vodu. Zahříváme, dokud cukr nezkaramelizuje. Poté vlijeme lehce ohřátou smetanu a rychle mícháme. Pozor, může prskat. Následně vmícháme kousky másla, povaříme do požadované konzistence a vmícháme nasekané arašídy.Do formy na sušenkový základ rozprostřeme 1/3 tvarohového krému a na něj dáme 1/2 karamelu a toto znovu zopakujeme. Vrstvení zakončíme krémem a zarovnáme.Dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C na 15 minut, poté stáhneme troubu na 100 °C a pečeme dalších 55 minut.Hotový řez necháme vychladnout a připravíme si polevu.Na ni smícháme teplou smetanu s rozpuštěnou čokoládou a arašídy. Vychladlé snickers polijeme polevou a dáme chladit, ideálně do druhého dne.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 03.04.2024 19:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz