120 g másla
140 g 80% čokolády
110 g moučkového cukru
1 lžíce medu
130 g mandlové mouky
12 g kakaa
1 lžička prášku do pečiva
2 žloutky
3 bílky
20 g krupicového cukru
100 g mandlových lupínků
máslo a mleté mandle na vysypání formy
Máslo nechte změknout, dortovou formu (20 cm) vymažte máslem a vysypte mandlemi.Měkké máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Mandlovou mouku promíchejte s kakaem a kypřicím práškem.Do máslové směsi vmíchejte 1 lžíci moučné směsi, zašlehejte žloutky a vmíchejte zbylou mandlovou mouku. Čokoládu nasekejte najemno a vmíchejte do těsta.Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem na tuhý sníh a zlehka vmíchejte do čokoládové směsi. Těsto rozetřete do připravené dortové formy.Posypte mandlovými lupínky a pečte v troubě předehřáté na 160 °C cca 40-45 minut. Poté nechte zchladnout.
Torta caprese je italský koláč bez mouky vyrobený z čokolády a mandlí nebo lískových oříšků. Dort pojmenovaný podle ostrova Capri, ze kterého pochází, je široce známý a oblíbený zejména v nedaleké Neapoli v Itálii.
Autor: VencaUplotny | |
Datum vložení: 19.04.2024 11:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz