100 g oloupaných jablek
100 ml vody
menší kousek celé skořice
100 g lehce přezralého banánu (dužiny)
Volitelně:
čekankový sirup
Oloupaná jablka nakrájíme na menší kousky, dáme do rendlíku, přidáme menší kousek skořice a vodu. Rozdusíme do měkka, odstavíme a necháme zchladnout. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň.Jablka přendáme do menšího sekáčku potravin, vyjmeme skořici, přidáme banán rozkrájený na kousky a rozsekáme (rozmixujeme). Místo sekáčku můžeme použít ponorný mixér. Směs můžeme, ale nemusíme lehce osladit čekankovým sirupem.Směsí naplníme nanuková tvořítka, vložíme do mrazničky a necháme zmrazit. Trvá to minimálně 5 hodin.Pokud máme tvořítka plastová (viz foto), tak nanuky lehce vyjmeme, pokud je jen na malou chvilku ponoříme po okraj do užšího a vyššího hrníčku s horkou vodou.
Zkoušela jsem udělat nanuky z jablek zahuštěné pudinkem, taky želatinou, ale s banánem mají asi nejlepší konzistenci. Dělávám takto i nanuky slazené karamelem, ale občas potřebuji nanuky bez přidaného cukru. Jsou vhodné i pro diabetiky, ale do denního příjmu je třeba započítat sacharidy.
Množství nanuků se odvíjí od velikosti tvořítek a tak se může množství lišit.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 22.04.2024 16:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz