Korpus:
3 vejce (žloutky, bílky)
1 špetka soli
65-70 g cukru krupice
40 g hladké mouky
1 lžíce solamylu
1 lžíce kakaa
1 lžička kypřicího prášku
Náplň:
700 g očištěných jablek
400 ml vody
2-3 lžíce cukru (podle odrůdy jablek)
1 vanilkový pudink
Dále:
1 hrst rybízu (mraženého)
Krém:
2 tvarohy ve vaničce
1 smetana ke šlehání 30%
3 lžíce pudinku bez vaření
100 g změklého másla
K dokončení:
strouhaná čokoláda, kakao, ořechy
Zapneme troubu na 180 °C a plech 32 x 23 cm vyložíme papírem na pečení.
Vejce rozdělíme, žloutky dáme do misky a z bílků se špetkou soli ve šlehací míse šleháme sníh. Jakmile sníh začne houstnout přidáme cukr a došleháme dotuha. Poté postupně zašleháme žloutky.Promícháme prosátou mouku se solamylem, kakaem a práškem a zlehka vmícháme do ušlehaných vajec. Navrstvíme na připravený plech, urovnáme a dáme péct. Po 5 minutách snížíme teplotu o 10 °C a dopečeme 8-10 minut (podle vlastní trouby). Necháme na mřížce zcela vychladnout.Zatímco se pekl a chladl korpus pokrájíme na plátky oloupaná, vyjadřincovaná jablka.
Ta dáme do hrnce, přidáme 250 ml vody, cukr dle kyselosti jablek (nebo chuti) a dusíme doměkka. Rozmícháme pudink ve zbylých 150 ml vody a s jablky povaříme do zhoustnutí.Do vlahé jablečné směsi přidáme rybíz a navrstvíme směs na korpus, uhladíme a necháme zcela vychladnout. Zatím dáme do šlehací mísy tvaroh, šlehačku, pudink bez vaření (obsahuje cukr) a měkké máslo.Vše ušleháme do hustého, hladkého krému, necháme 10 minut ustát a poté navrstvíme na jablečnou směs. Vršek můžeme posypat strouhanou čokoládou nebo jen kakaem nebo sekanými ořechy. Necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme řezy.
korpus je na plech 32x23 cm. Pudink bez vaření obsahuje cukr. Kdo má rád víc sladké, může do krému přidat cukr. Pro nás stačil ten v pudinku .
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 12.05.2024 11:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz