500 ml ovocného džusu (granátové jablko, višeň, jahoda atd.)
5 lžic želatiny
šlehačka na ozdobení
jahody na ozdobení
cukrářské zdobení
Do hrnce nalijeme džus, přidáme želatinu a necháme 10 minut bobtnat.Za stálého míchání necháme želatinu na mírném ohni zcela rozpustit (může to trvat i 10 minut). Necháme vychladnout.Vychladlou tekutinu začneme šlehat. Nejprve na nižší rychlost a postupně přidáváme až na maximální rychlost. Takto šleháme 10-15 minut.Vyšlehanou hmotu nalijeme do formy vymazané olejem nebo vyložené pečicím papírem a dáme do chladu ztuhnout.Při servírování pak zdobíme šlehačkou, jahodami a cukrářským zdobením.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 21.05.2024 08:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz