Korpus:
320 g hladké mouky
180-200 g cukru
12 g kypřicího prášku
1 špetka soli
20 g kakaa
250 ml mléka
125 ml slunečnicového oleje
2 vejce
1 lžíce rumu (není nutné)
Krém:
400 g bílého jogurtu
400 g zakysané smetany
250 g změklého másla
4 lžíce pudinku bez vaření
1 lžíce citronového džemu (nebo 6 ml citronové pasty)
K dokončení:
Granko dle potřeby (nebo čokoláda)
čokoládové zdobení (nebo jiné)
Troubu předehřejeme na 180 °C a plech o velikosti 34x34 cm vyložíme papírem na pečení.V míse smícháme sypké suroviny - mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao a špetku soli.Dobře vše promícháme a přidáme smíchanou a metličkou prošlehanou směs tekutých surovin - mléko, olej, vejce a rum.Obě směsi metličkou promícháme a vlijeme na připravený plech. Urovnáme a dáme péct. Po 5 minutách, kdy těsto vyskočí, snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme 15-20 minut. Řídíme se zkušeností s vlastní troubou. Hotový korpus necháme na mřížce zcela vychladnout.Zatím dáme do šlehací mísy všechny ingredience na krém a dobře vyšleháme. Krém navrstvíme na vychladlý korpus, uhladíme povrch, posypeme Grankem, nebo polijeme čokoládou.Můžeme dozdobit čokoládovým nebo jiným zdobením. Necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme řezy.
Krém lze dochutit i pastou s jinou příchutí, jahodovou, vanilkovou apod. Koupila jsem ji v Lidlu, ale viděla i v Tescu a Globusu. Pudink bez vaření používám Vanilmix (koupený na internetu). Lze smíchat v podstatě s čímkoli (tvaroh, mascarpone, smetana, šlehačka apod.) Je mírně sladký a dobře drží hustý tvar.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 26.05.2024 09:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz