70 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
3 vejce
120 g cukru krupice
Ganache:
100 g čokolády hořké víceprocentní
80 ml smetany 33%
Dokončení:
100 g bílé čokolády
100 g pomerančové čokolády
1-2 balíčky želatinových bonbónů
K podávání:
čerstvé ovoce
neslazená šlehačka
Troubu vyhřejeme na 180 °C.Odvážíme mouku s práškem do pečiva v misce. Do nádoby mixéru dáme vejce a cukr. Vložíme šlehací metličku a spustíme mixér rychlostí 3 na dobu 7 minut.Mezitim vyložíme menší plech (28x35 cm) pečicím papírem. Po skončení šlehání vsypeme mouku s práškem do pečiva a po dobu 20 s mícháme rychlostí 2,5.Hotové těsto rozetřeme rovnoměrně na pečicí papír a vložíme na 10 až 11 minut do předehřáté trouby.V mezičase připravíme čokoládovou ganache. Do čisté nádoby mixéru vložíme 100 g hořké čokolády spustíme rychlost 8 po dobu 10 sekund. Vzniklou hmotu setřeme stěrkou na dno. Přidáme smetanu a hřejeme při teplotě 50 °C po dobu 2 minut a rychlosti 3.Upečený korpus necháme nejprve pár minut lehce zchladnout. Poté ho pokryjeme pečicím papírem, položíme na něj prkénko nebo plech a otočíme vše dnem nahoru. Sejmeme plech, na pečicí papír položíme vlhkou utěrku a pár minutách sejmeme utěrku a opatrně odstraníme papír.Na piškot naneseme stěrkou ganache. Poté roládu z kratší strany zarolujeme. Položíme na spoj a necháme vychladnout v ledničce.Po vychlazení dozdobíme. V mixéru rozpustíme postupně obě dvě čokolády jako pri přípravě ganache, pouze vynecháme přidání smetany.Obě polevy můžeme přendat do sáčků s odstřihnutým rohem a dozdobit povrch rolády. Zároveň s čokoládou polepíme povrch želatinovými bonbóny. Zde bylo záměrem vytvořit barevnou housenku.Podáváme nakrájenou horkým nožem, s čerstvým ovocem a neslazenou šlehačkou.
Recept pochází z platformy pro varný mixér, pouze jsem si ho trochu upravila podle surovin.
Autor: zuzi777a | |
Datum vložení: 26.05.2024 15:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz