250 ml mléka
1 vejce
1 špetka soli
100 g hladké mouky
1 lžička skořicového cukru
1 lžíce rumu
1 lžíce rozpuštěného másla
květy černého bezu
olej na smažení
Na dokončení:
kysaná smetana
domácí borůvková marmeláda (nebo kupovaná)
borůvky
Květy vyklepeme, abychom se zbavili případných broučků, opláchneme a vodu vytřepeme.Mléko vlijeme do mísy, přidáme sůl, vejce, prosátou hladkou mouku, skořicový cukr, rum a vlažné máslo. Dobře promícháme metlou a necháme 20 minut odpočinout.Květy držíme za stopku a namočíme do těstíčka. Ponoříme do rozehřátého oleje, usmažíme, pak odstřihneme stopky a obrátíme. Položíme na ubrousky a necháme odkapat olej.Nakonec květy potřeme domácí borůvkovou marmeládou, kysanou smetanou a ozdobíme borůvkami.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 29.05.2024 18:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz