300 g prosáté hladké mouky
80 g smetany ke šlehání 33 %
80 g zakysané smetany
1 lžička soli
4 lžíce rumu
nastrouhaná kůra z limetky
Dále:
olej na smažení
moučkový cukr na obalení
Všechny suroviny dáme do mísy a dobře propracujeme. Necháme těsto půl hodiny přikryté utěrkou odpočinout. Znovu ho propracujeme a zase necháme odpočinout asi 20 minut.Pak těsto na mírně pomoučeném vále rozdělíme na 3 díly a každý díl postupně vyválíme na plát tenký asi 2 mm.Vykrájíme malé obdélníčky a dovnitř uděláme rádýlkem 2 nebo 3 zářezy.Po obou stranách smažíme v horkém oleji. Hotové klademe na papírové utěrky, aby vsákly přebytečný olej.Ještě horké obalíme v prosátém moučkovém cukru.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 11.06.2024 14:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz