2 plátky želatiny
150 ml mléka
200 ml 33% smetany ke šlehání
50 g cukru
pár kapek vanilkového extraktu
Rozvar:
150 g jahod
50 g cukru
1 lžička kyseliny citronové
čerstvá máta na ozdobení
Plátky želatiny namočíme do vody a necháme nabobtnat.Do rendlíku dáme mléko, smetanu, cukr a pár kapek vanilkového extraktu. Promícháme a necháme dojít těsně pod bod varu, stáhneme z plamene.Následně vymačkáme želatinu, přidáme k mléčné směsi, rozmícháme a necháme lehce vychladnout. Směs nalijeme do sklenic a necháme alespoň 6 hodin v chladu ztuhnout.Na rozvar pokrájíme jahody nadrobno, dáme do rendlíku s cukrem a kyselinou a rozvaříme. Necháme vychladnout.Jakmile je smetanová část tuhá, navrstvíme na nic jahodový rozvar, ozdobíme mátou a můžeme podávat.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 28.06.2024 12:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz