250 g hladké mouky
2 žloutky
1 špetka soli
50 g cukru
50 g tuku
2 lžíce bílého vína
2 lžíce smetany
Na smažení:
100 g sádla
100 g přepuštěného másla
Na obalení:
moučkový cukr s vanilkou
Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Doprostřed uděláme důlek, do důlku dáme žloutky, víno, cukr a smetanu.Vidličkou vše spojíme v těsto řidší než je na nudle. Nahoru ještě dáme nakrájený tuk, přehrneme těsto a zpracujeme. Těsto vyválíme, vykrájíme tvary a uprostřed nařízneme.Smažíme na sádle s přepuštěným máslem dorůžova. Tuk musí být na 3 cm vysoko.Hotové, ještě horké obalujeme
v cukru promíchaném s vanilkou.
Tento recept je starý a poctivý, ale taky samozřejmě nezdravý, zato ale moc dobrý.
Rozhodně není pro ty co se chtějí stravovat zdravě a odlehčeně.
Ale jednou za čas si můžeme zahřesit ne?
Takhle nám je dělávala babička už před 60 lety. No ale i tehdy je dělávala jen občas, tak nám tahle pochoutka byla vzácná a mohly jsme se jako děti po ní utlouct. Tenkrát nebylo k dostání tolik laskomin jako dnes a rozhodně se zdravou výživou nikdo nezabýval.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 12.06.2024 17:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz