270 ml smetany ke šlehání (33%)
1 vanilkový pudink bez vaření
350 g jahod
2 lžíce moučkového cukru (dle sladkosti jahod)
Na přízdobu:
zakysaná smetana (18%)
plátky jahod
Jahody odstopkujeme a nakrájíme na menší kousky.Do vyšší nádoby nalijeme studenou smetanu ke šlehání. Do smetany pomalu přisypáváme obsah sáčku s pudinkem a elektrickým ručním šlehačem šleháme 3 minuty při nejvyšších otáčkách.Do druhé vyšší nádoby dáme jahody. Přidáme cukr, šťouchadlem na brambory jahody mírně rozšťoucháme a poté je přendáme k pudinku.Vše ještě minutu na malých otáčkách prošleháme, naplníme do misek a vložíme do lednice. Necháme 30 minut vychladit.Před podáváním na každou porci dáme větší noček ze zakysané smetany a poklademe plátky jahod.
Pokud nechceme dezert moc tučný, můžeme pudink ušlehat z plnotučného 3,5% mléka a na dozdobení použít 10% smetanový jogurt.
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 15.06.2024 20:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz