800 g třešní
150 g kukuřičného škrobu
250 g změklého másla
250 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1 špetka soli
5 vajec
200 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
Na poprášení:
1 lžíce moučkového cukru
Troubu předehřejeme na 180 °C a plech o velikosti 30x40 cm vyložíme pečicím papírem.Třešně vypeckujeme a poprášíme přes sítko jednou lžící škrobu.Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým extraktem a solí do nadýchané pěny. Postupně po jednom zapracujeme vejce o pokojové teplotě.Smícháme mouku se zbývajícím škrobem a práškem do pečiva a směs prosejeme přes síto. Rychle promícháme suchou a tekutou směs, aby vzniklo hladké těsto.Nalijeme na plech a uhladíme. Rovnoměrně poklademe třešněmi a pečeme přibližně 35 minut dozlatova. Propečení zkusíme špejlí, vyjde-li suchá, je koláč hotový.Necháme vychladnout. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
Tento recept jsem získala v novém časopise Apetit. Podobný recept jsem i zhlédla v kulinářské akademii Romana Pauluse.
Dá se i posypat drobenkou. A kdo radši třešně i s peckami, tak ano, já bublaninu dodnes jinak neznala, ale malá si přála třešně vypeckovat. Záleží na Vás…
Autor: Moanka (Monika Valášková) | |
Datum vložení: 22.06.2024 21:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz