250 g hladké mouky
1 lžíce cukru
20 g másla
100 ml červeného vína
olej na smažení
Náplň:
250 g ricotty
125 g cukru moučka
20 g nastrouhané čokolády
1 hrst malin (a maliny na ozdobu)
Nejprve necháme ricottu v plátýnku přes noc vykapat v lednici.Z mouky, cukru, změklého másla a červeného vína vypracujeme hladké pevné těsto.Těsto vyválíme na co nejslabší plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru asi 8 cm. Kolečka natočíme na cukrářské trubičky, spoj těsta lehce potřeme vodou a přimáčkneme k sobě.Smažíme i s trubičkami ve větší vrstvě oleje dozlatova. Po vyjmutí z oleje necháme okapat na papírové utěrce a asi po 5 minutách stáhneme z trubiček.Vykapanou ricottu rozmícháme s moučkovým cukrem, strouhanou čokoládou a hrstí malin.Krém naplníme do cukrářského sáčku a plníme jím trubičky. Nakonec je ozdobíme malinami a pocukrujeme.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 28.06.2024 16:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz