TopRecepty.cz

Rebarborový koláč s mandlemi, vločkami, kokosem a tvarohem


Rebarborový koláč s mandlemi, vločkami, kokosem a tvarohem

Suroviny

Na těsto:
115 g másla pokojové teploty + na vymazání
50 g třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého kardamomu
120 g hladké mouky
50 g celých ovesných vloček
25 g strouhaného kokosu
25 g mletých mandlí
1 špetka soli
Na náplň:
450 g plnotučného tvarohu (v kostce)
100 g husté zakysané smetany
150 g krupicového cukru
3 vejce
2,5 lžíce kukuřičného škrobu + 2 lžičky navíc
230 g rebarbory
1 vanilkový cukr

Postup

Formu slabě vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem, který necháme přesahovat přes okraje. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky.Máslo s cukrem a kořením utřeme do pěny. Přidáme mouku, vločky, kokos, mandle a sůl a promícháme, až se směs začne spojovat. Asi 1/3 těsta oddělíme (nebo méně, chceme-li nechat rebarboru více prosvítat).Zbylé těsto natlačíme do formy a dáme na 10 minut do mrazáku. Mezitím předehřejeme troubu na 180 °C. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut.Utřeme tvaroh, zakysanou smetanu a krupicový cukr. Po jednom zapracujeme vejce. Prosejeme do směsi větší část škrobu a zlehka zapracujeme. Vlijeme na předpečenou základnu.V misce smícháme rebarboru, vanilkový cukr a zbylý škrob. Odebereme z rebarbory 2-3 lžíce, zbytek naklademe na tvarohovou vrstvu. Navrch koláče nadrobíme zbylé těsto a tu a tam položíme kousek rebarbory, aby vyčnívala.Vrátíme do trouby a pečeme cca hodinu. Pokud koláč příliš tmavne, zakryjeme jej alobalem.
Necháme úplně vychladnout a zpevnit několik hodin v chladu, poté krájíme.

Poznámka

Recept jsem získala v časopise Apetit. Do ingrediencí jsem vepsala i kardamom, přesto že já ho nesehnala, tak jsem jej vynechala. Ale koláč je moc chutný i tak, takže se do něj klidně pusťte i bez přidání tohoto koření. :-)

autor Autor: Moanka (Monika Valášková)
Datum vložení Datum vložení: 29.06.2024 13:43

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz