Korpus:
250 g lotus sušenek
100 g změklého másla
Krém:
250 g mascarpone
600 g krémový sýra (2 ks)
400 g smetany 31 %
4 lžíce pudinku bez vaření
3 plátky želatiny
3 lžíce lotus krému
Na polevu:
1 sklenice lotus krému (400 g)
K dokončení:
kulaté lotus sušenky
Kulatou formu vyložíme pečicím papírem. Sušenky rozmixujeme a promícháme s máslem. Vzniklou směs namačkáme do formy a vložíme chladit do lednice.Na krém dáme do šlehací mísy mascarpone, sýr a šlehačku. Přidáme pudink bez vaření a ušleháme hustý krém.Želatinu dáme do misky se 3 lžícemi vody a necháme nabobtnat, přebytečnou vodu slijeme a želatinu rozpustíme v mikrovlnné troubě na 450 W zhruba 35 vteřin.Necháme mírně zchladnout, vmícháme 2 lžíce krému a vše vlijeme ke krému, který šleháme. Společně ještě chvilku prošleháme.Krém přendáme do dortové formy na připravený korpus, vršek uhladíme a dáme do lednice nejlépe přes noc.Druhý den rozpustíme v mikrovlnné troubě na 300 W cca 40 vteřin Lotus krém přímo v originál skleničce - pozor, musíme úplně odstranit z okraje skleničky zbytek alobalu.Krémem Lotus polijeme vršek dortu tak, aby maličko stékal po stranách, uhladíme nahřátým nožem a dozdobíme kulatými Lotus sušenkami a drtí z rozlámaných bez krému. Necháme ještě chvilku vychladit, nakrájíme a můžeme podávat.
Udělat jej nedá moc práce ale tuhnutí trvá déle, nejlépe do druhého dne. Nemohla jsem nafotit řez - byl to dárek a pak už to nešlo - byl bleskově snězen a všem moc chutnal.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 02.07.2024 07:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz