500 g vánočky (nebo francouzské houstičky, briošky)
300 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
60 g cukru krupice
4 vejce
100 ml smetany na šlehání
300 g jahod (můžou být i kompotované)
moučkový cukr na posypání
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Necháme mírně zchladnout.Vánočku nakrájíme na plátky. Vejce prošleháme se smetanou a vlijeme do pudinkového krému a dobře promícháme.Do hlubokého plechu vložíme pečící papír a na dno rozložíme polovinu nakrájeného pečiva. Pak rozložíme polovinu nakrájených jahod. Zalijeme polovinou pudinku a poklademe zbylým nakrájeným pečivem, znovu zalijeme pudinkem a poklademe zbylými jahodami.Moučník pečeme při 160°C asi 50 minut. Po upečení necháme zchladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Plech má rozměr 34 x 27 cm.
Autor: Kacuda (Kateřina Pelclová) | |
Datum vložení: 05.07.2024 12:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz