150 g višní (vypeckovaných)
70 g krupicového cukru (podle chuti)
70 g vody
1 špetka mleté skořice
Dále:
12 g maizeny
25 g vody
40 g čokolády (mléčná nebo hořká)
1 lžička tuzemáku
80 g zakysané smetany 8% tuku (nebo tučnější)
Vypeckované višně dáme do menšího rendlíku, přidáme cukr, špetku mleté skořice, vodu a chvíli povaříme, občas promícháme.Maizenu rozmícháme v trošce vody a višně zahustíme, pozvolna za stálého míchání ještě cca minutu povaříme. Měla by vzniknout hustější směs, pokud by byla hustá moc, tak přidáme malinko vody.Odstavíme a do směsi vmícháme kousky čokolády, kterou necháme rozpustit. Vmícháme i tuzemák a směs necháme za občasného promíchání prochladnout. Rychleji to půjde ve studené vodní lázni.Lehce vlažnou směs přendáme do menšího sekáčku potravin, přidáme zakysanou smetanu a rozmixujeme.Směs rozdělíme do nanukových tvořítek a necháme zmrazit. Bude to trvat cca 5 hodin.Pokud máme tvořítka plastová, tak nanuky pak lehce vyjmeme, pokud je jen na malou chvilku ponoříme do užšího a vyššího hrníčku s horkou vodou.
Ze silikonové ploché formy je lehce pouze "vyloupneme".
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 06.07.2024 10:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz