200 g hladké mouky
200 g cukru krupice
4 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
210 ml majonézy (1 malá sklenice)
ovoce podle vlastního výběru
tuk na vymazání formy
polohrubá mouka na vysypání formy
Nejprve utřeme do pěny vejce s krupicovým i vanilkovým cukrem. Můžeme použít kuchyňský robot, který udělá z vajec krásnou nadýchanou pěnu. U použití ručního šlehače rozdělíme vejce na žloutky a bílky, ze kterých zvlášť vyšleháme sníh.Dále do vyšlehané pěny přidáme zbylé suroviny a pořádně promícháme v robotu. Na vymazaný a vysypaný plech polohrubou moukou vylejeme těsto, na které pokládáme námi zvolené ovoce (borůvky, jahody, třešně...).Bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova. Kdo má rád, posype buchtu po upečení moučkovým cukrem.
Peču na plech 30x40. Kdo má rád vyšší bublaninu, tak doporučuji menší plech.
Autor: jarunky | |
Datum vložení: 08.07.2024 15:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz