Těsto:
4 vejce
90 g cukru krupice
100 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
50 g másla
Náplň:
500 g čerstvých malin
2 sáčky červeného cukrárenského želé
8 lžic cukru krupice
cukr moučka na posypání
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Žloutky ušleháme zvlášť s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozpuštěné máslo a nakonec vmícháme bílkový sníh.Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ho. Ještě horký plát i s papírem vložíme do formy na biskupský chlebíček a necháme vychladnout.Zatím připravíme náplň. Na plát do formy nasypeme maliny. Cukrárenské želé promícháme s cukrem a uvaříme dle návodu.Když začne želé chladnout, nalijeme ho na maliny, zatížíme prkénkem a necháme ztuhnout v lednici.Pak dezert vyklopíme, opatrně sloupneme pečicí papír a tunel pocukrujeme.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 09.07.2024 09:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz