500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
500 g bílého jogurtu
2 větší vejce
1 špetka soli
1 lžíce rumu
Dále:
džem na plnění
cukr vanilkový
0,5 lžičky skořice
olej na smažení
Do větší misky dáme vejce a ruční metličkou je rozšleháme, přidáme jogurt a opět prošleháme. Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a špetku soli a vytvoříme těsto hustší než lívancové.Rozehřejeme středně hlubokou pánev, přidáme větší vrstvu oleje a na 4 stupni teploty zvolna smažíme těsto vkládané pomocí dvou lžic. Jednou lžící těsto nabereme a druhou namočenou ve vodě shrneme do horkého oleje. Vkládáme 4-5 kusů a smažíme z obou stran. Nabudou dokulata a nafouknou se.Výsledkem jsou velmi lehké, měkoučké koblížky, které můžeme pouze obalit ve skořicovém cukru. Nebo pomocí cukrářského sáčku s hladkou úzkou špičkou naplníme džemem dle chuti a vršky pocukrujeme.
Recept mám v sešitě už dlouho ale skoro jsem na ně zapomněla. Chutnají nejvíce dětem a mizí tak rychle, že se nestačí spočítat.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 10.07.2024 07:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz