600 g ovoce (jahody, maliny, borůvky)
1 kokosový nebo mandlový pudink
400 ml sektu (nebo dezertního vína)
cukr dle chuti
1 sáček vanilkového cukru
800 g zakysané smetany
400 ml smetany ke šlehání
Na ozdobu:
kousky ovoce
200 ml vína
4 žloutky
4 lžíce cukru
meduňka
Ovoce omyjeme, polovinu dáme stranou a zbytek rozmixujeme. Přidáme cukr a promícháme.Pudinkový prášek a dezertní víno s cukry smícháme a spojíme se zakysanou smetanou.Smetanu ke šlehání také osladíme, vyšleháme dotuha a lehce ji vmícháme do krému ze zakysané smetany.Bábovičky vypláchneme studenou vodou a plníme smetanovou směsí, pak vrstvou pyré a nakonec celým ovocem. Můžeme použít větší formu, kterou také vypláchneme vodou a postupně plníme krémovou směsí, pyré a čerstvým ovocem, které prosladíme a můžeme ho i nakrájet.Bábovičky dáme zamrazit nejméně na 3 hodiny.Mezitím připravíme vínovou pěnu. Ve vodní lázni ušleháme víno, žloutky a cukr.Bábovičky podáváme s ovocem, vínovou pěnou a meduňkou.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 15.07.2024 07:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz