300 g polohrubé mouky
90 g cukru krupice
2 plné lžíce kakaa
1 kypřící prášek
250 ml mléka
150 ml oleje
1 vejce
Ořechová směs:
100 g kandované pomerančové kůry
60 g ořechů (vlašské i lískové)
40 g rozinek
50 g čokolády nasekané
Dokončení:
400 g smetany ke šlehání 40% (2 kelímky)
máta
ovoce
čokoládové zdobení
Zapneme troubu na 180 °C, formu na srnčí hřbet vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo ji vyložíme papírem na pečení.V míse promícháme všechny suché suroviny, přidáme mléko s rozkvedlaným vejcem, olej a dle chuti namíchanou ořechovou směs. Vše důkladně promícháme metličkou a poté nalijeme do připravené formy.Vložíme do předehřáté formy a pečeme cca 30 minut, podle vlastní trouby. Zkusíme špejlí, po vpichu musí být suchá. Upečený hřbet necháme na mřížce vychladnout a potom nakrájíme na plátky cca 2 cm široké.Plátky rozložíme na řeznou stranu a ozdobíme ušlehanou šlehačkou, čokoládovým zdobením, mátou nebo ovocem.
Za mého mládí se tento moučník (jako piškotový chlebíček) prodával v cukrárnách. Tento čokoládový dělávala podobně mamka a mám ho z jejího sešitu receptů.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 14.07.2024 19:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz