TopRecepty.cz

Jemné letní jahodové suflé


Jemné letní jahodové suflé

Suroviny

180 ml mléka
50 g kukuřičné moučky
40 g másla
4 vejce
1 vanilkový cukr
50 g moučkového cukru
10 ml tuku na vymazání formy
1 lžíce hrubé mouky na vysypání formy
200 g jahod
moučkový cukr na posypání
meduňka na ozdobu

Postup

Mléko smícháme s kukuřičnou moučkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vychladnout.Do hmoty vmícháme máslo, žloutky, vanilkový i moučkový cukr, umícháme
dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do hmoty.Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a poklademe na plátky nakrájenými jahodami.Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C 30 minut.Suflé pocukrujeme ještě horké a pak hned servírujeme. Jinak musíme počítat a tím, že po vychladnutí klesne.

autor Autor: poslirecept
Datum vložení Datum vložení: 17.07.2024 12:40

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz