Korpus:
140 g hladké mouky
60 g cukru krupice
1 špetka soli
2 žloutky
50 g másla (nebo Hery)
Náplň:
2 plátky želatiny
300 g ostružin
80 g cukru krupice
100 g kvalitního bílého jogurtu
150 ml 33% smetany
Na ozdobu:
jahody, ostružiny nebo jiné ovoce
Všechny suroviny na korpus zpracujeme v těsto, které necháme hodinu odležet v ledničce.Obdélníkovou formu s vyjímatelným dnem vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme. Těsto rozválíme a vložíme do formy, prsty ho přimáčkneme. Upečeme.Želatinu namočíme do trochy vody.Ostružiny dáme s cukrem do kastrůlku a vaříme, aby ovoce pustilo šťávu. Směs necháme mírně prochladnout a rozmixujeme ji ponorným mixérem. Přepasírujeme přes jemné sítko. Do teplých ostružin dáme vymačkané plátky želatiny a mícháme, dokud se nerozpustí.Když má ostružinový základ pokojovou teplotu, vmícháme do něj bílý jogurt a dáme ho na hodinu zchladit do lednice.Smetanu ušleháme dotuha a pak ji zlehka vmícháme do ostružin. Náplň naneseme na korpus a uhladíme.Necháme do druhého dne v ledničce, směs se krásně vpije do korpusu a on poté bude jemný a vláčný.Dezert před servírováním ozdobíme ostružinami, jahodami či malinami dle své fantazie a můžeme si pochutnat.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 17.07.2024 21:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz