120 g hořké čokolády (nejlépe belgické)
60 ml mléka
1 lžíce másla
50 ml rumu
2 vejce
2 lžíce cukru moučka
Na ozdobu:
hoblinky čokolády
ostružiny
několik snítek meduňky (nebo máty)
Nalámanou čokoládu, mléko a lžíci másla rozpustíme ve vodní lázni a umícháme hustý krém.Pak směs necháme trochu zchladnout, vmícháme rum a postupně zašleháváme žloutky.Z bílků a cukru ušleháme sníh, který zlehka vmícháme do čokoládové hmoty. Pěnu rozdělíme do misek (nebo do skleniček) a přes noc necháme vychladit.Nakonec dezert ozdobíme hoblinkami čokolády, ostružinami, snítkou meduňky nebo máty a podáváme.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 18.07.2024 12:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz