200 g hladké mouky
120 g krystalového cukru
4 vejce
1 balíček prášku do pečiva
100 ml oleje
Na pudink:
1 l mléka
2 sáčky vanilkového pudinku
2 lžíce krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
Na dokončení:
300 g zakysané smetany 15%
mletá skořice na posypání
Vyšší plech vyložíme pečicím papírem. Žloutky oddělíme od bílků.Do misky navážíme mouku, přidáme prášek do pečiva a promícháme. Do druhé misky dáme oddělené bílky, které ušleháme dotuha.Do třetí misky dáme žloutky společně s krystalovým cukrem a vyšleháme do pěny. K žloutkové pěně postupně přikapáváme a zašleháváme olej.Nakonec do žloutkové pěny pomalu vmícháme připravenou mouku s práškem do pečiva a pevný sníh z bílků.Hotové těsto nalijeme na vyšší plech a troubu předehřejeme na 170 °C. Buchtu zatím nedáváme do trouby.Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme vanilkový a krystalový cukr a oba pudinky. Vše promícháme a uvaříme pudink. Ještě horký pudink nalijeme na připravenou buchtu na plechu. Plech dáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 30 minut.Buchtu necháme 5 minut vychladnout. Poté povrch potřeme zakysanou smetanou a podle chuti posypeme mletou skořicí.
Buchta je pečená na plechu o rozměru 32x25 cm.
Autor: Veruncicka (Veronika) | |
Datum vložení: 22.07.2024 19:04 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz