400 g hladké mouky
80 g cukru krupice
200 ml mléka
21 g droždí
2 špetky soli
1 vanilkový cukr
1 lžička citronové kůry
100 g másla
2 žloutky
bílek na potření
300 g letního ovoce (jahody, maliny, ostružiny, rybíz)
Drobenka:
50 g mouky
50 g cukru krupice
1 lžíce másla
Do misky odebereme z uvedeného množství surovin 1 lžíci mouky, 1 lžíci cukru a 50 ml teplého mléka. Rozmícháme s droždím a necháme 10 minut vzejít kvásek.Zbylou mouku promícháme se solí, cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Ve zbylém mléce rozpustíme máslo, necháme trochu zchladnout a zašleháme žloutky. Přidáme k mouce, přilijeme kvásek a zpracujeme těsto. Zaprášíme ho moukou a necháme v teple 1 hodinu kynout.Mezitím z mouky, cukru a másla připravíme drobenku. Všechno smícháme a promneme v prstech, dokud se směs nezačne drobit. Troubu včas rozpálíme na 170 °C.Vykynuté těsto přemístíme na vál, rozválíme na 1 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Ta pokládáme na plech a od středu prsty vymačkáme okraje. Potřeme bílkem, naplníme ovocem a posypeme drobenkou.Pečeme 15-20 minut při 170 °C.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 09.08.2024 16:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz