250 g hladké mouky
1 špetka soli
15 g kakaa
120 g změklého másla
220 g cukru krupice
2 velká vejce pokojové teploty
240 ml podmáslí
1 lžička vanilkového extraktu (nebo 1/2 vanilkového lusku)
červená barva (tekutá, gelová, prášková)
1 lžička octa
1 lžička jedlé sody
Krém:
250 g mascarpone
250 g krémového sýra typu žervé
100 g moučkového cukru
350 g smetany ke šlehání 33% (lépe 40%)
1 lžička vanilkového extraktu
V míse vyšleháme cukr s máslem do pěny. Vejce rozšleháme vidličkou a pomalu přiléváme k vyšlehanému máslu.V hrnku smícháme podmáslí s barvou. Mouku smícháme se solí a kakaem. Mouku s podmáslím opět pomalu přidáváme k máslu.Úplně nakonec smícháme v misce ocet se sodou a stěrkou vmícháme do těsta. Ihned těsto nalijeme na připravený plech 30x40 vyložený pečicím papírem.Dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme cca 15-20 minut. Výsledek vyzkoušíme špejlí, pokud je suchá, piškot je hotový.Na krém prošleháme sýr, přidáme šlehačku a cukr. Suroviny musí mít stejnou teplotu. Vše vyšleháme do nadýchaného krému.Vychladlý plát na okrajích zařízneme do rovna a odřezky rozdrobíme. Plát nařežeme po délce na tři stejné pruhy.Každý pás potřeme krémem a přiklopíme druhým. Tak pokračujeme i s třetím plátem. Celý řez potřeme zbytkem krému.Úplně nakonec posypeme řez připravenými drobky z odkrojků. Hotový řez dáme vychladit alespoň na dvě hodiny do lednice.
Zdroj receptu: "Všechno co mám ráda".
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 03.08.2024 12:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz