200 g bílků (asi 7 ks dle velikosti)
100 g másla
70 g moučkového cukru
20 ml rumu
150 g nutelly
150 ml mléka
200 g hladké mouky
30 g kukuřičného škrobu
1/2 sáčku prášku do pečiva
30 g mletých mandlí
Dále:
sádlo na vymazání formy
hrubá mouka nebo strouhanka na vysypání formy
Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou či strouhankou.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Do misky dáme máslo pokojové teploty, přidáme moučkový cukr, rum, nutellu a vyšleháme do pěny.V druhé misce smícháme hladkou mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, mleté mandle a tuto směs spolu s mlékem zlehka vmícháme do vyšlehané máslové pěny. Na závěr do těsta vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do připravené bábovkové formy .Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 40 – 50 minut.
Bábovku necháme na mřížce zcela vychladnout a poté krájíme na porce.
Autor: Veruncicka (Veronika) | |
Datum vložení: 06.08.2024 14:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz