1 kg žlutého melounu
3 lžíce citronové šťávy
5 lžic javorového sirupu
2 lžíce kardamomu, hřebíčku a anýzu
2 lžíce nastrouhaného zázvoru
150 ml sladké smetany
150 g nasekaných nesolených pistácií
5 bílků
Meloun oloupeme a odstraníme pecičky, dužinu nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou a všechno při mírné teplotě zahříváme se sirupem, kořením a zázvorem. Mícháme, dokud se sirup nerozpustí.Potom hmotu necháme vychladnout a vmícháme k ní smetanu a pistácie. Dáme do mísy a necháme 5 hodin vychladit.Potom hmotu pomačkáme vidličkou a vmícháme do ní vyšlehané bílky.Zmrzlinu rozdělíme do misek a dáme na 4-5 hodin zmrazit. Podáváme s ovocem a lístky máty.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 12.08.2024 18:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz