Těsto:
75 g třtinového cukru
40 g droždí
200-250 ml vlažného mléka
150 g polohrubé mouky
4 g soli
350 g hladké mouky
2 žloutky
kůra z 1 citronu
110 ml slunečnicového oleje
Náplň:
600 g tvarohu (v alobalu)
1 sáček vanilkového cukru
1 vejce
50 g krupicového cukru
500 g švestek
Drobenka:
60 g másla
60 g třtinového cukru
90 g polohrubé mouky
Dále:
1 vejce na potření
Do většího hrnku rozdrobíme droždí, přidáme 2 lžíce z uvedeného množství hladké mouky, 1 lžíci třtinového cukru a vlažné mléko. Promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.Ve větší míse smícháme zbytek třtinového cukru a hladké mouky, polohrubou mouku, sůl, najemno nastrouhanou citronovou kůru, olej a žloutky.Vlijeme kvásek a rukama zpracujeme hladké těsto. To pak necháme v míse přikryté čistou utěrkou 20 minut kynout.Mezitím tvaroh promícháme s vanilkovým a krupicovým cukrem a vejcem. Švestky vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Troubu předehřejeme na 180 °C.Z polohrubé mouky, změklého másla a cukru prsty vypracujeme drobenku. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a rozválíme je do kruhu.Koláče vyskládáme na plechy vyložené pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem. Na každý koláč naneseme tvaroh, okraje ponecháme volné, poklademe je švestkami a posypeme drobenkou.Pečeme 10 minut, poté teplotu stáhneme na 165 °C a dopékáme dozlatova asi 10-20 minut.
Autor: lucieblahova | |
Datum vložení: 21.08.2024 12:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz