Želatinová část:
20 g želatiny na vaječnou tlačenku (na 600 ml tekutiny)
cukr (dle chuti)
2 hrsti borůvek
trochu oleje na vymazání formiček
Jogurtová část:
400 g borůvkového jogurtu
20 g práškové želatiny
150 ml mléka
moučkový cukr (dle chuti)
Sušenkový základ:
150 g sušenek nebo piškotů
50 g rozpuštěného másla
1 lžička kakaa
2-4 lžíce mléka
K podávání:
šlehačka
ovocná omáčka
Připravíme čirou želatinu dle návodu, nalijeme do menších formiček (plastové, třeba od paštiky nebo různých krémů), které jsme vymazali olejem. Přidáme borůvky a necháme zatuhnout.Jogurtová část: Jogurt dle chuti osladíme. Práškovou želatinu přidáme do mléka, necháme 10 minut stát, poté zahřejeme (nevaříme), aby se rozpustila a zchladíme ji. Mírně vlažnou nalijeme do jogurtu, zamícháme, rozdělíme do formiček na borůvkovou část a vše necháme ztuhnout.Sušenkový základ: Sušenky rozmixujeme, přidáme ostatní suroviny, zamícháme do tužšího těsta, které rozválíme na plátky 0,5 cm.Obsah formiček vyklopíme, položíme na sušenkové těsto a nožem odřízneme přebytečnou část okolo dortíku.Podáváme se šlehačkou nebo ovocnou omáčkou.
Můžeme použít i jiné ovoce.
Autor: Handour (Hana Šátralová) | |
Datum vložení: 20.08.2024 20:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz